Haber

Kırıkkale’de öğrenciler matematiği oyunlarla öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Kırıkkale’de başlattığı “Matematik Seferberliği” projesi hayata geçirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde başlatılan “Matematik Seferberliği” kapsamında öğrencilerin matematiği keyifle öğrenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi (KKU) ile iş birliği içinde şehirdeki tüm okullarda çalışmalar yapıyor.

KKÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Veli Toptaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu seferberlik kapsamında MKE Anaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Telefoncu burada yaptığı açıklamada matematiğin mantığı, düzenlemeyi ve karşılaştırmayı öğrettiğini belirterek, “Azdan çoğa, çoktan çoğa, büyükten çoğa basit seviyelerle okul öncesi eğitimde çocuklarımız için daha kalıcı ve etkili çalışmalar yapıyoruz. küçük ve çeşitli görsel malzemelerle.” sözlerini kullandı.

prof. Toptaş, hayata geçirilen “Matematik Seferberliği”nin toplumsal değerinin büyük olduğuna dikkat çekti.

Bilimsel araştırmaların okul öncesi eğitim alan öğrencilerin akranlarına göre yüzde 30 daha başarılı olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Toptaş, şunları kaydetti:

“Matematiği anlamak hayatı anlamaktır. Matematiği anladığımızda hayatı daha kolay anlarız ve matematik eğitimi çocuk doğduğunda başlar. Matematik hayatımızın her yerindedir. Anne babalar evde matematik terminolojisini kullandıklarında, okula geldiklerinde matematik terminolojisini kullanırlar. Bu çocukların akranlarına göre yüzde 25 daha başarılı olduğu görülüyor.Matematik Bu yüzden Hem okul öncesi çağındaki çocukların hem de ebeveynlerin çocuklarıyla matematiksel terminoloji kullanmaları çok önemli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu