Yaşam

Cennet çorbası tanımı, nasıl yapılır?

Cennet çorbası, mısır unu ile hazırlanan bir çorbadır. Çok az malzeme ile yapılan ve lezzetiyle sevilen bir çorbanın tanımıdır. Çabuk hazırlandığı için de oldukça fazla tercih edilmektedir.

Cennet çorbası yapmak için önce mısır unu kavrulur. Soğanlar ve patatesler iri iri doğranarak içerisine ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Az sonra arzuya sıcak su ister tavuk suyu ister sebze suyu eklenir ve pişmeye bırakılır. Patatesler pişince blenderdan alınır ve servise hazır hale gelir.

İşte yapımı oldukça kolay ama lezzetiyle damaklarda iz bırakan cennet çorbası tarifi…

CENNET ÇORBASI TARİFİ



5 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Cennet Çorbası tarifi için malzemeler;

  • 1 soğan,
  • 1 patates,
  • 2 kaşık tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 3 yemek kaşığı mısır unu,
  • 1 diş sarımsak,
  • 7 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanılabilir),
  • Tuz biber

Cennet Çorbası’nın tanımı;

  • Tavaya yağı alıp eritin.
  • Eritilmiş tereyağına mısır unu ekleyin ve yaklaşık 3 dakika kızartın.
  • Soğanları ve patatesleri iri iri doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Sebzeler iyice kavrulduktan sonra damak zevkinize göre sarımsak ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra sıcak suyu ekleyip ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Sebzeler yumuşayıp dağılmaya başlayınca çorbayı blenderdan geçirin.
  • Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Servis yapmadan önce üzerini yağda kızarttığınız toz biberle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

imamogluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu